Składniki ( 2 osoby):
- 1 torebka ryżu
- 2 piersi z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- pół papryki ( można dodać całą, ale ja nie przepadam więc dałam pół i tak wybierałam:P:)
- sól morska i świeżo mielony pieprz
- przyprawa do kurczaka
- olej
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju.
W międzyczasie ugotować ryż w osolonej wodzie. Po usmażeniu piersi przekładamy je do miseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki oraz paprykę lekko solimy.
Pieczarki mają się przyrumienić, a papryka ma być miękka. Do warzywa dodajemy pierś i ugotowany ryż i wszystko chwilę podsmażamy, żeby połączyły nam się smaki a ryż zrumienił.
Można wykładać do miseczek:D
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz