Do zrobienie zapiekanek potrzebne nam będą następujące składniki na ok 6 zapiekanek:
- 1 długa bagietka
- ok 0,5 kg pieczarek
- ok 30 dag sera
- ok 20 plasterków salami lub innej wędliny jaka nam pasuje
- olej
- sól, pieprz
- ketchup
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,aż się zrumienią. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.Bagietkę kroimy na 3 części i każdą z nich na pół, żeby powstało nam 6 zapiekanek. Na każdą bagietkę kładziemy pieczarki, salami i posypujemy startym serem. Bagietki wkładamy na ok.10 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyciągnięciu przekładamy na talerz polewamy ketchupem i można jeść.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz