sobota, 28 czerwca 2014

Kajzerki nadziewane pieczarkami.

Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepis na pyszne śniadanie lub kolację jak kto woli. Przepis jak zawsze jest szybki, prosty i tani.
Do przygotowania potrzebujemy:

  • 5 kajzerek
  • 0,5 kg pieczarek
  • 5 plasterków sera
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • olej

Z kajzerek obcinamy górę i wyciągamy miąższ delikatnie, żeby nie zrobić dziury w bułce. Miąższ przekładamy do miski bo nam się przyda.

Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem i czekamy, aż zbrązowieją. Kiedy pieczarki nabiorą koloru dodajemy miąższ z bułek i szczypiorek i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze kazjerki. Piekarnik rozgrzewamy do 180C i wkładamy bułeczki na ok 10 min, po tym czasie na każdą kajzerkę nakładamy plaster sera i z powrotem wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi ok. 5-10 min i nasz posiłek gotowy. 
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz