Składniki: ( 2 porcje)
- makaron tagliatelle
- opakowanie szpinaku
- łyżka masła
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- oliwa z oliwek
- przyprawa do dań z makaronu prymat
- oregano
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Umyty szpinak podsmażamy na rozgrzanym maśle ( dość krótko, aby szpinak nie stracił swojego koloru). Szpinak mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, odcedzamy.
Do gotującej się osolonej wody wrzucamy makaron ( ilość gniazd wedle uznania) i gotujemy.
Umyte pomidorki kroimy na pół i smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Smażymy krótki, żeby się nie rozpadł, następnie pomidorki dodajemy do szpinaku i odcedzamy.
Odcedzamy makaron i wrzucamy do garnka doprawiamy przyprawą do dań z makaronu mieszamy, dodajemy pomidorki ze szpinakiem. Wszystko ze sobą mieszamy, dolewamy oliwę z oliwek i jeszcze raz mieszamy. Tak przygotowany makaron wykładamy na talerze.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz